Wat doen we?

Wat doen we

Van een advies voor de tuin of een middag samen snoeien tot een compleet ontwerp. Van hulp bij aanleg tot een compleet verzorgde aanleg, van hulp bij het zomerklaar maken van je tuin tot een onderhoudscontract. Van postzegeltuintje tot buurttuin of schoolplein, je kunt er voor bij ons terecht.

Speelplekken

Het wilde land ontwerpt en bouwt natuurlijke en avontuurlijke speelplekken voor scholen, kinderopvangplekken en speeltuinen. Spannende plekken, gebouwd met natuurlijke materialen en ingeplant met fijne klimbomen en speelbosjes, mooie bloemen en allerlei plantensoorten waar je lekker mee kunt spelen. Plekken vol speelaanleidingen, educatieve aanleidingen en uitdagingen.
Voor het basisonderwijs en speeltuinen maken we tuinen waar de nadruk ligt op spelen, bij de tuinen voor oudere kinderen besteden we meer aandacht aan de educatieve elementen in de tuin.

We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het werken voor de kinderopvang. Het maken van tuinen voor de allerkleinsten is een vak apart. Er moet extra zorgvuldig worden gewerkt met veel aandacht voor inrichting en afwerking. En er moet natuurlijk een goede balans zijn tussen veiligheid en uitdaging. Zo maken we ook voor deze kindjes mooie tuinen waar veel in te beleven is.

Particuliere tuinen

Wat is het heerlijk om door je eigen tuin te dwalen en de eerste bollen te zien opkomen, om aan net uitgekomen bloemen te ruiken, je was op te hangen terwijl de vogels fluiten. Wat kruiden oogsten terwijl je soep op het fornuis staat. Een boek lezen onder de moerbei. Met een glas wijn samen zitten zuchten in de avondschemer. De kinderen zien spelen in hun huttenhoek achterin de tuin. Met jouw wensen en ideeen maken we een tuin die helemaal past. Een echte thuin.

Groen in de stad

Elke stad heeft kansrijke plekken voor groen. Oude parkjes, groenstroken en plantsoenen, voormalige parkeerplaatsen, of braakliggende terreinen. En gelukkig zijn er in elke stad ook steeds betrokken bewoners die van die kansrijke plekken graag groen oases willen maken.  We helpen bewonersgroepen met een ontwerp waarmee subsidies kunnen worden aangevraagd, met het samen aanleggen van deze oases en met het onderhoud. Sommige van deze projecten bestaan al sinds de jaren ’70. Inmiddels lijkt er, mede dankzij de stadslandbouw, een heropleving te zijn van groene initiatieven in de stad.