Wie zijn we?

Wie zijn we

Sinds 2003 maakt het Wilde Land natuurrijke tuinen, buurttuinen en speel-plekken. We werken met een enthousiast team met brede ervaring en goede ideeën. En we hebben een goed netwerk van experts die ons helpen bij specifieke werkzaamheden zoals het inspecteren van speelplekken, het bouwen van schuren, strak en fantasievol straatwerk. Veel van onze hoveniers combineren een achtergrond in de beeldende kunst of theater met een groene opleiding en vele jaren groene werkervaring. We werken graag met onze klanten samen in de tuin, zoals tijdens samenwerkdagen op scholen en buurttuinen, of gewoon in de achtertuin.

Waarom een natuurrijke tuin?

avontuurlijke stadstuin Utrecht

Bij aanleg en onderhoud van een natuurrijke tuin gaan we uit van de gegeven omstandigheden. We halen niet graag de hele tuin leeg om met een kale vlakte te beginnen, maar werken liever zo dat die mooie oude boom in de nieuwe plannen past. Aanwezige materialen hergebruiken we zoveel mogelijk in bijvoorbeeld stapelmuren van oude stenen, vlechtwerken van wilgentenen en takkenrillen van snoeihout. We werken met duurzame materialen zoals inlandse houtsoorten en liever niet met chemisch verduurzaamd hout en tropisch hardhout.
We kiezen veelal voor inheemse planten die het in de omstandigheden in je tuin goed zullen doen. Zo is tuinieren geen strijd tegen de natuur, maar een samenwerking waarbij ruimte is voor spontane processen.
Planten mogen zich uitzaaien, er mogen onverwachte nieuwe soorten opduiken.
Een natuurrijke tuin is een mooie levendige tuin waar in alle seizoenen veel te beleven is. Een tuin die over de jaren verandert en zich verder ontwikkeld. In zo’n tuin hebben mensen, planten en dieren het naar hun zin.

Participatie

Daar ligt de tegel die je zelf hebt gelegd, en daar heb je de grote boomstronk die je met zes man naar die plek hebt gesleept. Samen werken aan een mooie plek zorgt ervoor dat je je betrokken voelt. Je leert elkaar kennen tijdens het planten of tijdens de koffie. Mensen die je anders niet zo gauw zou spreken leer je bij zo’n gelegenheid wat beter kennen. Een plek die je samen aanlegt kan het hart worden van een gemeenschap, van een buurt, van een school.